Det svåraste till sist

Det är inte bara för att de olika grönsakerna på bilden är köldtåliga som de blivit kvar i trädgårdslandet utan lika mycket för att de är så pass okända för oss och att vi inte hunnit läsa på hur de bäst ska tas omhand.

Våra förfäder skulle säkert tröstlöst skakat på huvudet åt vår okunskap och utan tvekan prickat in både namn och behandling på fyra av dem medan de sannolikt lika uppgivet skulle skakat på huvudet åt sin egen okunskap inför de andra två… ifall de nu inte haft vägarna förbi Asien vill säga.

Annika ville vara snäll och avslöja namnen på grönsakerna så att ni bara behöver pussla ihop dem med rätt grönsak på bilden… men det tycker Julia och jag inte är någon sport och att det är att underskatta er, våra kära följare. Det är klart att ni fixar detta… några av dem iallafall.

På Adventsfikat (tre första söndagarna i december) anslås facit… mao gott om tid till förkovran men kanske först några sömnlösa nätters grubblerier – bra för att väcka de mest bortglömda vrårna av hjärnan och inte tappa stinget… man vill ju inte riskera att helt ”sova” bort hela den mörka och vita period vi snart går in i.
Lycka till!