Sommaren har dragit sig tillbaka…

och lugnet har infunnit sig med bara lite mysigt höstpyssel i trädgården… kunde man kanske luras att tro ifrån bilden, men det är fel antagande av två skäl.

För det första så är det bara lugnet före stormen. Imorgon är det nämligen full fart på gården igen. Skördegille… ett passande namn som sätter fingret på morgondagens breda och festliga utbud av aktiviteter; skördemarknad med närodlat och lokalt mathantverk, bokförsäljning kring samma tema, akvarellmålningar, föredrag, utställningar, fika… och allt i en härligt höstlig inramning… och där kom, återigen, det andra felet. För är det verkligen höst?

Hösten brukar – enligt statistiken – göra sitt antåg i Mo den 15 september ifall man går efter SMHI:s meteorologiska definition som lyder: Hösten har kommit när ”en dygnsmedeltemperatur på mellan 0 och +10°C varat i fem dygn”. Om vi tittar på de senaste fyra dygnen så inser vi att det inte kommer uppfyllas den 15 september i år… utan nu återstår bara att se hur stor avvikelse från detta medelvärde vi får i år… för än så länge så har solens strålar och luftens varma vindar sett till att vi, med denna meteorologiska terminologi, fortfarande har sommar på Ranbo – även om höstfärgerna på träden säger något annat.
Så med andra ord, dubbelt varmt välkomna på sommarens skördegille imorgon!

Info om Skördegillet på Ranbo den 16 sept: http://www.ranbogarden.se/kalender/