Vänmöte på slackline

Alltsedan John och Hugo var här i början på sommaren och på eget bevåg kom på idén att försöka möta varandra på slackline över Ranbobäcken, i gammal god Robin Hood stil, men till skillnad från resultatet där, istället i samförstånd försöka passera varandra utan att någon hamnar i vattnet, så kom många andra att prova linan och har lyckats att gå över själva. Och några har, på min uppmuntran, också försökt upprepa och slutföra deras experiment men ingen har kommit i närheten av deras försök (http://www.ranbogarden.se/…/slackline-over-ranbobacken-bal…/).

Det blev ett roligt stående inslag att försöka uppmuntra pigga besökare, och jag hade stora förhoppningar på flera av dem, men alla kom upp utan filmbevis på genomfört uppdrag… Ida och kompis kom inte ens ner till dammen p.g.a. av att en av våra kompisar, snoken, skrämde dem tillbaka till mamma… jösses! Nu är det ju slut på fikasäsongen på Ranbo för i år men jag hoppas att många känner sig inspirerade att återkomma med ny beslutsamhet till nästa sommar. Jag förväntar mig kanske inte att många kommer kunna kopiera Julias kusin Ingvilds bedrift att gå över utan övre stödlinan, vilket skulle leda till gratis fika, men den snälla varianten av Robin och Little John, borde väl många fixa… eller?

Jag borde förstås försöka själv innan jag dömer andra och till slut så hittade jag en som ville anta utmaningen. Vår kompis Aprilia ställde upp om jag lovade att skärpa mig… förstår inte varför hon tvivlade på det. Jag skötte mig jättebra… åtminstone tills vi passerat varandra. Då kunde väl ändå spänningen höjas lite. Jag vet inte vem som ”vann” och vem som var närmast att mellanlanda i bäcken. Ni får kolla på den filmen https://youtu.be/IXmFe_yQZ1k och avgöra själva! Jag räknar med att se John och Hugo komma och gör nytt försök nästa år och att pappa Claes då tar intryck av Aprilias pappa Lars som höll sig föredömligt lugn och tyst under den här filminspelningen.