Vandana Shiva hälsar Dig välkommen till Småbrukskonvent i Söderhamn

Året med alla engagerade kursdeltagare på CFL:s kurs i Ekologiskt småbruk och hållbar omställning har inte bara resulterat i ökad odlingskunskap och att tusentals fröer myllats ner i jorden lite här och där, utan också till organiserandet av ett ”Småbrukskonvent i Söderhamn – Fred med jorden”, den 1-2 september i år.

Hälften av världens mat produceras av kvinnliga småbrukare och det verkar som om alltfler kvinnor i Sverige hakar på den odlingstrend som man kan skönja i landet, och vi har därför valt detta som ett fokusområde för årets Småbrukskonventet. Vandana Shiva, filosof, aktivist, ekofeminist och pristagare av Right Livelihood Award 1993, har spelat in ett rörande välkomsttal inför konventet. https://www.youtube.com/watch?v=3hvfuLfwfdo

Vi hoppas att andra som är intresserade av småbruk, mathantverk, naturbruk och omställningsfrågor tycker, precis som Vandana, att det här är spännande och hoppingivande frågor och vill komma och delta, lära av varandra, inspireras, nätverka, påverka och ha roligt. Dagarna i CFL:s lokaler kommer fyllas av intressanta föreläsningar, diskussioner och workshops.

Du som redan nu tror att du kommer att delta, klicka gärna på ”kommer” på vårt Facebook-event https://www.facebook.com/events/919069568275695/och dela det gärna med andra som du vet kan vara intresserade. Alla som är engagerade i konventet deltar på ideell basis och det är fritt inträde till konventet.