Boken Ranbo Trädgårdar

Ranbo Trädgårdar – en BooXperience*

2019 skrev Julia inom ramen för sitt UF-företag boken Ranbo Trädgårdar tillsammans med familj&vänner.

Genom kombinationen av en bok, ett bildspel, en blogg, fördjupande kapitel till boken samt möjlighet att delta i odlingskurser, delta i visningar och handla grönsaker från köksträdgården kan berättelsen och kunskapen om agroekologisk odling förhoppningsvis spridas till fler och bidra till att påskynda ”ord till handling” i lokala och globala frågor som rör matproduktion, livsmedelstrygghet och hållbart nyttjande av naturresurser och ekosystem.

Hälften av vinsten från boken går till Naturskyddsföreningens agroekologiska projekt i utvecklingsländer. Vid köp direkt av oss eller hos Studiefrämjandet i Söderhamn går ett väsentligt större bidrag till Naturskyddsföreningen jämfört med köp hos bokhandlare eller via vår webbshop, där kostnader för mellanhänder och frakt tar av vinsten).

*För att berättelsen kring behovet av hållbar matproduktion genom agroekologiska småskaliga odlingar ska spridas till fler än bara bokläsare så följer vi vännen Barbara ”Basia” Piechocinskas exempel med en BooXperience – där boken är en del av flera kunskaps- och inspirationsforum.